31 de maig 2009

5. Valoració Final

Les Tecnologies de la Informació i Comunicació, de la mateixa manera que aporten noves possibilitats per als processos d'ensenyament i aprenentatge, ofereixen nous recursos per atendre les necessitats específiques de l'alumnat. L'assignatura d'Interculturalitat i Educació ens ha permès apropar-nos aquests recursos i comprovar-ne la seva utilitat, mitjançant l'elaboració, la valoració i sobretot amb un aprenentatge cooperatiu entre els companys i companyes de classe.

La importància de les TIC per assolir una sèrie de competències personals i d'actituds i d'habilitats socials, han de ser més presents a la pràctica docent; capacitat de creació, de comunicació, confiança en un mateix, motivació i recerca de qualitat, esperit crític, treball en equip i cooperatiu, treball en xarxa, etc., conceptes que ajudaran al desenvolupament d'actituds d'acceptació, tolerància, d'empatia i de comprensió perquè a l'escola, els alumnes interioritzin com un fet normal la diversitat present a les aules.

Com a futura psicopedagoga crec que el coneixement sobre aquests recursos em serà de molta utilitat i per tant un dels objectius és intentar millorar els que coneixo i seguir aprenent-ne de nous.